REtikül és ami belefér...

Garázsvásár Fesztivál Wekerlén

Fogadjátok szeretettel Debreceni Zsuzsa(a program egyik főszervezője 🙂 ) vendégbejegyzését:

Ismét lesz Tavaszi Garázsvásár Fesztivál a Wekerlén!

(szerző :Debreceni Zsuzsa)

Immár ötödik alkalommal rendezzük meg a Wekerletelepen a Garázsvásár Fesztivált, most április 9-én, szombaton, 10-17 óra között. A helyszínek száma emelkedett most 20 helyszínen várjuk az érdeklődőket! Szervezői a helyi civilek és a Tessék csak! program, utóbbiról bővebb tájékoztatás itt: (http://tessekcsak.hu/)

A rendszeres olvasók már valószínűleg olvastak e rendezvényről, hiszen tavaly tavasszal is volt szerencsénk beszámolni róla itt a blogon… Valószínűleg a Wekerletelep sem ismeretlen számukra, hiszen a tavalyi bejegyzésben mi is megemlítettük a tudnivalókat róla, és Kriszta is sokszor mesél erről a csodálatos helyről. Ezért ezt a bemutatkozós részt most át is ugrom, aki kíváncsi, megnézheti,ezt a korábbi cikket ITT .

A 20 helyszín bizony több, mint a tavaly tavaszi 13+1 illetve az őszi 10.  Ez több mindent jelent. Azt, hogy rengeteg itt élő szeretne a része lenni ennek a közös fesztiválozásnak, mert egyrészt sok megunt holmijuk van, amitől jó lenne szabadulniuk, másrészt hallottak – vagy részt vettek már vásárlóként rajta – a korábbi bulikról és nem akarnak kimaradni a remek hangulatú, közös „happeningből.  Jelenti még azt is, hogy aki vásárlóként készül rá, hogy részt vegyen a Fesztiválon, annak jó korán kell elindulni ahhoz, hogy a lehető legtöbb helyszínt végigjárja, hiszen mindet megnézni nagyjából lehetetlennek tűnő vállalkozás –  de akinek sikerül, annak lehet, hogy kitalálunk egy különdíjat! J

És most kicsit hadd ismételjem az egy évvel ezelőtti önmagamat – mert hogy ennél jobban nem tudnám most sem megfogalmazni a mondanivalómat: „Lázasan pakol, készülődik hát mindenki, mert egyrészt a szíves vendégvárás itt nálunk szinte a vérében van mindenkinek, másrészt szeretne mindenki minél több holmin túladni. Nem utolsó sorban pedig szeretné mindenki nagyon jól érezni magát a Nagy Fesztivál napján. Mert e nélkül mit sem érne az egész! Mert a garázsvásár erről szól: mindenki otthonában van egy csomó tárgy, ruha, bútor, játék, stb., ami neki már felesleges, útban van, kinőtte,(kihízta?), nem tetszik neki, sosem használta, másikat vett, megunta, stb. De ezek a tárgyak nem rosszak, nem hibásak, sérültek, semmi bajuk, csak neki feleslegesek, neki nem kellenek már. Más viszont lehet, hogy épp ilyet keres, erre vágyik már régóta, ezt vadássza. Vagy csak beleszeret, mert ő kincsnek látja! Ezért nekik találkozniuk kell! Ennek a lehetőségét teremtjük mi meg. És, ha már összejövünk, akkor igyekszünk jól érezni magunkat, ismerkedni, szövetségeket kötni.”

Az idelátogatók minden helyszínen hozzáférnek szórólaphoz és térképhez (lásd a mellékelt képen) vagy, ha jobban érdekli őket a környék és a telep, megvásárolhatják a 17-es, Petur u. 11.szám alatti helyszínen a Wekerlei Társaskör Egyesület legújabb kiadványát, a Wekerlei Kalauzt (http://wekerletelep.hu/blog/2015/02/26/wekerlei-kalauz/). Az esemény fb-oldalára folyamatosan töltünk majd fel előzetesen képeket a fellelhető kincsekről, illetve a helyszínekről is: (https://www.facebook.com/events/1396673537297869/1400906390207917/) – ide lehet nyugodtan jelezni, ha jönnek, mert úgy tudnak tájékoztatást kapni a részletekről. Sőt, ha meghívják ismerőseiket is, viszik a rendezvény hírét, azt megköszönjük!

Ugyanúgy, mint legutóbb, most is szeretnénk a Fesztivált arra is használni, hogy ne csak magunkon, hanem másokon is segítsünk. Ezért két helyszínen,
– a 11. Határ út 17/1.-ben, és
– a 18. Rákóczi utca 124.-ben

adományokat gyűjtünk négy kispesti rászoruló családnak.
Amikre szükség lenne:
– Kamaszlánynak 164-es méretű ruha és 36-os sportcipő
– kb. 10-12 éves kamaszfiúknak való ruha, cipő
– újszülött ruha és babafelszerelés
– függönyök,
– székek (bármilyen széknek örülne az Attila utcába most beköltöző család, akiknek az önkormányzat és civilek újítottak fel nemrég egy lakást)
kb 10-12 éves fiú – több ilyen fiúcska is van
Plusz kértek még egyszemélyes ágyat, kanapét, ruhásszekrényt is a családok, ezekre is várjuk a felajánlásokat!
Az adományokat a fenti két helyszínen kéne leadni!A bútorok kivételével.
A bútor felajánlásokkal kapcsolatban,ezen mail címen lehet egyeztetni:
wekerlei.zoldsegkommando@gmail.com
Köszönjük!

Köszönet Krisztának a lehetőségért a vendég-bejegyzésre! 

Debreceni Zsuzsa
wekerlei „civil” mindent-szervező…

Térkép,a helyszínekkel:

Wekerle-terkep2016 APRILIS Garazsvasar

ketoldalas szoro-_page-0002

Jöjjön néhány kedvcsináló fotó,a tavalyi kincsekről és a szépséges Wekerléről 🙂 :

IMG_9969_resize

IMG_9957_resize

IMG_0008_resize

IMG_0011_resize

IMG_9944_resize

IMG_9948_resize

IMG_0162_resize

IMG_0023_resize

IMG_0024_resize

IMG_0026_resize

IMG_0030_resize

IMG_0065_resize

IMG_0044_resize

IMG_0055_resize

IMG_0052_resize

IMG_0050_resize

IMG_0082_resize

IMG_0089_resize

IMG_0090_resize

IMG_0100_resize

IMG_0107_resize

IMG_0112_resize

IMG_0113_resize

IMG_0160_resize

IMG_0150_resize

IMG_0117_resize

IMG_0124_resize

IMG_0125_resize

IMG_0151_resize

IMG_0167_resize

IMG_0171_resize

IMG_0169_resize

Gyertek Wekerlére a Garázsvásár Fesztiválra 🙂 !

A Fb.on is megtalálsz:

https://www.facebook.com/REtikul/

 

Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!