REtikül és ami belefér...

Újra Garázsvásár Fesztivál!

Hamarosan itt a Tavaszi (7.) Garázsvásár Fesztivál a Wekerlén!

Átadtam a szót Zsuzsának az egyik főszervezőnek…olvassátok vendég bejegyzését,a tudnivalókat,na és persze véssétek a dátumot a naptáratokba 🙂 !

2017.január 3…. valamikor a délelőtti órákban megérkezik az első jelentkezés a tavaszi eseményre… (Leszámítva persze azokat, akiket már ősszel felírtam, mert arról lemaradtak.) Január végére-február közepére megvan az összes helyszín. Február végére az összes árus hely kiadásra került.

Mindez számokban? 15 helyszín, ebből 3 dupla, egy tripla, tehát a valóságban 20 udvar nyitja meg ismét a kapuját a látogatók előtt. Ez még közelebbi számban kifejezve 122 családot jelent. Van-e ennél nagyobb kínálatot biztosító garázsvásár bárhol az országban? Nem tudom, de emelem a kalapomat a szervezője előtt, ha igen! Tehát, aki Krisztához, a Retikül-blog írójához hasonló régiség-őrült, annak a Wekerlei Garázsvásár Fesztivál meglátogatása egyenesen kötelező! Ha valaki ráadásul még a Wekerletelepet is kedveli, az biztos, hogy nem gondolkodik azon, hogy mit is csináljon

  1. április 22-én szombaton, 9-17 óra között! Ugye?

 A program szervezői ismét helyi civilek és a Tessék csak! program, utóbbiról bővebb tájékoztatás itt: http://tessekcsak.hu/

És mi várható itt nálunk? Zöldövezetben, gyönyörű környezetben, családias hangulatban várják a résztvevő családok az aznap idelátogató nézelődőket, vásárlókat, tekergőket. Lesz itt minden: megunt csetreszek, háztartási készülékek, ékszerek, ruhák, cipők, lemezek, lakberendezési tárgyak, kisebb-nagyobb bútorok, játékok, közlekedési eszközök, stb. – csupa-csupa kincs, amit már megunt vagy kinőtt a régi gazdája, és keresi neki az új tulajt, aki tovább használná, szeretné, őrizgetné azt… Ezért jött létre a rendezvény! Mert ki ne szeretne olcsón rátalálni arra, amit keres (vagy eddig nem kereste, de amikor meglátja, rájön, hogy nélkülözhetetlen a számára)!? Mindezt jó hangulatban? Csoda helyszíneken, barátságos légkörben, kedves emberek között?

A legtöbb helyszínen ráadásul finom vendégváró falatokkal is kedveskednek: zsíroskenyérrel, sütikkel, teával vagy szörppel, hogy a megfáradt vásárlók csillapíthassák éhüket-szomjukat. (De a helyi cukrászdák, fagyizók is meghosszabbított nyitva tartással készülnek aznap.)    

Az idelátogatók minden helyszínen hozzáférnek szórólaphoz és térképhez (lásd a mellékelt képen) vagy, ha jobban érdekli őket a környék és a telep, részt vehetnek egy Garázsvásár túrán is, melyet a Wekerlei Társaskör szervez. Ez egy könnyed 2,5 órás helytörténeti séta a wekerlei garázsvásáron, mely a Társaskör irodájától (Kós Károly tér 10.) indul 10.00 órakor és 6 garázsvásár helyszínt érintve a Kós Károly térre ékezünk vissza. A séta ára 2500 Ft/ fő. Erre előzetesen jelentkezni a https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSd9mjUezl5KBb9uWjt_JafltRLxZwrBZwVJNrMYhWsvUY6N8g/viewform?c=0&w=1 linken ill.  a 70/340 3511 telefonszámon lehet!

Az esemény fb-oldalára folyamatosan töltünk majd fel előzetesen képeket a fellelhető kincsekről, illetve a helyszínekről is: https://www.facebook.com/events/248583842267537/

ide lehet nyugodtan jelezni, ha jönnek, mert úgy tudnak tájékoztatást kapni a részletekről. Sőt, ha meghívják ismerőseiket is, viszik a rendezvény hírét, azt megköszönjük!

Köszönet Krisztának a lehetőségért a vendég-bejegyzésre! 

Debreceni Zsuzsa
wekerlei „civil” mindent-szervező…

A helyszínek:

Néhány kedvcsináló fotó Wekerle telepről és az előző évek garázsvásáros ténfergéseiből…


 

 

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!