REtikül és ami belefér...

Best of India,KicsiVú-val

Megint egy kis kitekintő a DIY világából…csak azért,nehogy ráunjatok a sok ‘bütykölésre’!

KicsiVú-val már találkozhattatok a REtikülben,Karácsony előtt finom és különleges sütiket sütöttünk,ITT találjátok az írást és a képeket erről.

Ez úttal indiai főzőcskézésre invitált és én nagy örömmel mentem.Egy részről,mert a konyhai kreativitásba is betekintést nyerek általa,illetve kicsit kizökkent a főzés során megszokott bevált sémákból,elirányítja figyelmemet ezen a téren a megszokottól,új ízvilágokat ismerhetek meg Nála.

IMG_3309_resize

A helyszín ez úttal is az Ötfűszer főzőiskola volt.

Kezdésképp az indiai konyha jellemzőivel illetve a tipikusan használt fűszereivel,alapanyagaival ismerkedtünk.

Első hallásra megijed az ember…garam masala,chana masala,asafoetida,kardamom,kurkuma,koriandermag,római kömény,görögszénalevél,kókuszkrém,kókusztej,halszósz…hol szerzi be ezeket a fűszereket,alapanyagokat!?

KicsiVú megnyugtatott minket,hogy ezen receptekhez szükséges alapanyagokat bizony egyszerűen beszerezhetjük indiai boltokban,bio,fűszer üzletekben,sőt a szupermarketek kínálata is egyre bővebb ezen a téren.

Persze ott sorakoztak mindezek előttünk,ízlelhettük,szagolhattuk.

IMG_3276_resize

IMG_3312_resize

IMG_3287_resize

Aztán kezdtük sorra az alapanyagok feldolgozását,mindenkinek jutott munka.

IMG_3322_resize

IMG_3340_resize

IMG_3326_resize

IMG_3342_resize

Az indiai menüsorunk öt fogásból állt.

Két főétel(egy húsos és egy vega) ill.köret,indiai lepénykenyér és desszert:

-indiai vajas csirke;

-punjabi chole;

földimogyorós basmati rizs;

-naan;

-banános halwa.

Részletesen beszámolni a készítés menetéről,nem az én asztalom.

Javaslom nézzetek körül KicsiVú oldalán,rengeteg keleti receptet találtok Nála…vagy még jobb,ha bejelentkeztek hozzá egy főzőtanfolyamra,ITT megnézhetitek milyen kurzusokat indít.

Szorgosan dolgoztunk és közben egyre éhesebbek lettünk…

A végeredményt nem tudom szavakkal leírni.Egy biztos,ha valaki azt hiszi,hogy az indiai konyha túlzó(fűszeres,csípős) az kellemesen fog csalódni.

Ha megfelelő arányban használjuk ezen,nálunk szokatlan,erőteljes fűszereket,fantasztikus ízkombinációkat kaphatunk.

Érdemes kipróbálni!

Néhány kedv/étvágy csináló fotó…

Háttérben a paradicsomos fűszeres szósz várakozik a csicseriborsóra.

Előtérben pedig a vajas csirke készül.

IMG_3403_resize

 Punjabi chole:

IMG_3434_resize

IMG_3488_resize

IMG_3717_resize

IMG_3563_resize IMG_3571_resize

A földimogyorós basmati rizs  citromkarikákkal párolódott:

IMG_3538_resize

 Naan,az indiai lepénykenyér:

IMG_3686_resize

Desszert,banános halwa:

IMG_3598_resize

 Jó étvágyat Mindenkinek!

Köszönöm,hogy benéztél hozzám!

A Facebook-on is megtalálsz:

https://www.facebook.com/REtikul

 

 

 

 

 

 

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!