REtikül és ami belefér...

Cserkómagból kirakó

Van egy csodás cseresznyefa  az udvarunkban…az idén még dzsemet is főztünk a frissen szedett cserkóból, ami nagyon finom lett. A magozás után, azokat kis hálóba tettem és együtt főztem a lekvárral, utána pedig játékot készítettünk belőle.Kb. ezer éves ötlet, anyukám is készített ilyet sok-sok évvel ezelőtt. 

A lényeg, hogy addig főzzük külön még pluszban a magokat, míg a magon maradó kevéske gyümölcshús is teljesen leválik arról. A lekvárt csak kb.40 percig főztem, a magokat még külön visszatettem, hogy tényleg csak a csupasz mag maradjon.

Tojásfestékből jó erős páclét kevertünk, abba áztattuk egy éjjen át a magokat. A pácolási idővel játszva lehet különböző árnyalatokat színezni, pl.a világoskék csak egy órán át ázott.

Pácolás, áztatás után kiraktuk szétterítve a napra, hamar megszáradt és már csak a fantáziánk kellett.Bármi kerekedhet, absztrakt, modern, klasszikus, állatos, virágos …

Azon kívül, hogy nagyon jó fantázia fejlesztő, a koncentráció, szem-kéz koordináció, finom-motorika is játékosan ügyesedik.

Nem ragasztottuk fel, hogy mindig újabb és újabb képeket rakassunk ki.

Igazán jó nyári móka, egy árnyékos fa alatt ücsörögve 🙂 …

Tarts velem az instagrammon is:

https://www.instagram.com/retikul_es_ami_belefer/

A facebookon pedig itt találtok:

https://www.facebook.com/REtikul/

 

Köszi,hogy benéztél hozzám!

 

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. ❤️Nagyon köszönöm! Én is örülök, hogy találkoztunk! Sok szép kézimunkát és rengeteg örömet kívánok Neked az életedben!

  2. kassay.nikolett@gmail.com says:

    Szia! Küldöm a blog címét, ahogy ígértem.
    http://tulpanos.blogspot.com
    Örülök, hogy megismerhettelek! További nagyon szép nyarat kívánok Neked és a családodnak! 🙂


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!