Megint egy kis kitekintő a DIY világából…csak azért,nehogy ráunjatok a sok ‘bütykölésre’!
KicsiVú-val már találkozhattatok a REtikülben,Karácsony előtt finom és különleges sütiket sütöttünk,ITT találjátok az írást és a képeket erről.
Ez úttal indiai főzőcskézésre invitált és én nagy örömmel mentem.Egy részről,mert a konyhai kreativitásba is betekintést nyerek általa,illetve kicsit kizökkent a főzés során megszokott bevált sémákból,elirányítja figyelmemet ezen a téren a megszokottól,új ízvilágokat ismerhetek meg Nála.
A helyszín ez úttal is az Ötfűszer főzőiskola volt.
Kezdésképp az indiai konyha jellemzőivel illetve a tipikusan használt fűszereivel,alapanyagaival ismerkedtünk.
Első hallásra megijed az ember…garam masala,chana masala,asafoetida,kardamom,kurkuma,koriandermag,római kömény,görögszénalevél,kókuszkrém,kókusztej,halszósz…hol szerzi be ezeket a fűszereket,alapanyagokat!?
KicsiVú megnyugtatott minket,hogy ezen receptekhez szükséges alapanyagokat bizony egyszerűen beszerezhetjük indiai boltokban,bio,fűszer üzletekben,sőt a szupermarketek kínálata is egyre bővebb ezen a téren.
Persze ott sorakoztak mindezek előttünk,ízlelhettük,szagolhattuk.
Aztán kezdtük sorra az alapanyagok feldolgozását,mindenkinek jutott munka.
Az indiai menüsorunk öt fogásból állt.
Két főétel(egy húsos és egy vega) ill.köret,indiai lepénykenyér és desszert:
-indiai vajas csirke;
-punjabi chole;
földimogyorós basmati rizs;
-naan;
-banános halwa.
Részletesen beszámolni a készítés menetéről,nem az én asztalom.
Javaslom nézzetek körül KicsiVú oldalán,rengeteg keleti receptet találtok Nála…vagy még jobb,ha bejelentkeztek hozzá egy főzőtanfolyamra,ITT megnézhetitek milyen kurzusokat indít.
Szorgosan dolgoztunk és közben egyre éhesebbek lettünk…
A végeredményt nem tudom szavakkal leírni.Egy biztos,ha valaki azt hiszi,hogy az indiai konyha túlzó(fűszeres,csípős) az kellemesen fog csalódni.
Ha megfelelő arányban használjuk ezen,nálunk szokatlan,erőteljes fűszereket,fantasztikus ízkombinációkat kaphatunk.
Érdemes kipróbálni!
Néhány kedv/étvágy csináló fotó…
Háttérben a paradicsomos fűszeres szósz várakozik a csicseriborsóra.
Előtérben pedig a vajas csirke készül.
Punjabi chole:
A földimogyorós basmati rizs citromkarikákkal párolódott:
Naan,az indiai lepénykenyér:
Desszert,banános halwa:
Jó étvágyat Mindenkinek!
Köszönöm,hogy benéztél hozzám!
A Facebook-on is megtalálsz:
https://www.facebook.com/REtikul