Szeretem a pitypangot,sárga virágként és ejtőernyős bóbitaként is.
“Virágzás előtti fiatal leveleiből salátát vagy főzeléket készítenek. Gyökerét nyersen vajon párolva, vagy gyors szárítással (kb. 55 °C-on szárítva) és durvára őrölve kávépótlóként használták. Levelével és gyökerével több száz éve kezelik a máj, epehólyag, vese megbetegedéseit és az ízületi problémákat.”(wikipédia)
No én nem gyógyászati célokra használtam,bár ha a vizuális hatásoknak is lehet gyógyító ereje,akkor talán.
Néhány használati tipp…
Ha lányod van,egyértelmű,hogy koszorút fonj belőle 🙂 !
Ha nincs lányod,akkor is fonj belőle koszorút 🙂 !
Teheted tányérra,tálba.A lényeg,hogy egy kis víz mindig legyen alatta.
Vidám,pitypang szedős tavaszi napokat mindenkinek!
Köszönöm,hogy benéztél hozzám!
A Facebook-on is megtalálsz:
https://www.facebook.com/REtikul